Femina

Alldeles för mycket annonser!!

Men det som ej är annonser är en härlig blandning av mode, skönhet, bok tips, mat och massa gott och blandat som man blir glad av.

Testar Femina

Kul att vara testpilot för Femina. Det var ett tag sedan jag läste Femina och jag är glatt överraskad. Måste säga att den blivit bättre på alla sätt.

Modet i tidningen är bra avvägt med fina tips och inspiration. Bra information om inköpsställen och priser.

Skönhetsdelen i tidningen är bra och ger en del tips och saker som jag får lust att inhandla.

Tips på litteratur i tidningen är bra med kunde vara ytterligare tips på böcker. Min favoritgenre är biografi, deckare samt personlig utveckling och jag skulle vilja se mera tips om inspiration om detta.

Sammanfattningsvis tycker jag att Femina vuxit till det bättre och när jag låg i solstolen och läste den infann sig en känsla av lugn och lyx. Jag försvann in i tidningen 45 minuter i en värld av skönhet och mode, inspration och glädje. Formatet känns lyxigt och skönt att hålla i och jag köper gärna nästa nummer för ytterligare feel-good känsla och avkoppling!

Tack för att jag fick vara testpilot!

Vänligen

Anna 

 

Femina test

Nu har jag läst Femina och min spontana reaktion är att Femina blivit bättre sedan sist jag läste tidningen. Lite mindre reklam och intressantare artiklar. Jag gillar att man visar hela spektrat av prisklasser i artiklarna. I vissa fall var reklamen för integrerad med ariklarna vilket gjorde det svårt att särskilja vad som var reklam och vad som inte var det. Skönhetsartiklarna känns lite gamla, man har läst dem förut. Modeartiklarn väckte ett visst intresse.

Testa läsa Femina

Jag har bara bläddrat i Femina förut och blev jätteglad över att få agera testpilot!
Det är en snygg tidning och vid första anblick verkar den riktigt bra. MEN... när jag läst hela tidningen så har jag liksom inte läst någonting alls. Artiklarna är så tunna, både vad gäller ämne och djup. Antingen är ämnet hyperytligt redan från början, dvs skönhetstips jag läst 100 gånger förut eller kunde räkna ut själv, rekommendationer av produkter som samtliga är sponsrade (allt miljö- och hälsomedvetet lyser starkt med sin frånvaro,) modereportage med urtrista kläder... ett fåtal artiklar verkar riktigt bra dock. Men de skrapar bara på ytan. Jag börjar läsa med entusiasm men inser att artikeln slutar redan på samma sida som den börjar och den är med andra ord inte mycket djupare än en titel, en områdesbeskrivning.

Jättekul att få testa den dock! Jag kommer att ge den vidare till någon som är ytligare än jag och återgår till böcker :-D

Mode-skönhet och boktips

Femina visar moderepotage som inspirerar iaf mig, roligt med både trendspan och klassiskt mode.

Tester på olika skönhetsprodukter gillar jag och skönhetsknep som är relativt enkla-det är också nåt

som jag gillar. Recepten är alltid tilltalande med fina bilder och inte krångliga

Boktips i tidningar brukar jag bläddra förbi, jag blir sällan inspirerad av tidningars tips, utan betraktar det mer som utfyllnad iaf i den här typen av tidningar. Jag gillar Femina och köper den någon gång då och då och kommer fortsätta med det :-)

Mode

Det är kul att se olika stilar men för min egen del är det ingenting jag skulle köpa. Märkesgrejor bryr jag mig inte om utan även där är det naturligt material och ekologiskt tänk som är det viktigaste för mig. Det är i slutändan också alltid det vackraste.

Skönhet

När det gäller tips om skönhetsprodukter är jag lite skeptisk. Jag använder endast helt naturliga ingredienser och tror att det är det bästa för kroppen och miljön. Därför skulle det vara bra med fullständig innehållsförteckning på de produkter som recenseras och betygsätts.

Böcker

Tycker att Femina har mycket bra boktips i olika genrer. Inte bara nyutkomna utan även äldre böcker är bra att de recenseras.

Skönhet & hälsa

Då vi har en sån fin sommar så är jag inte intresserad av solpuder. Jag känner mig somarfin ändå! Läser vidare om det ni skriver och tipsar om "Duktig på fukt". Intressant och blir lite sugen på att prova, men inte mer än så. Jag är nöjd med det jag har och skulle uppta för mycket tid att besöka kosmetik affär för att göra slag i saken. Bäst i tidningen var "Nymålat". Jag gillar naglar, målade och vårdade så detta läste jag allt! "Expertens tips" gav mig lite ny vetskap som jag är tacksam för! Plus i kanten! "Utvalt" var inget intressant för mig, inte denna gång!

Hitta rätt jeans, hur svårt kan det vara...

På 80-talet visste jag exakt vilka jeans jag ville ha. Idag vet jag också men de finns helt enkelt inte. Har letat i många år för att hitta de perfekta jeansen så rubiken i Femina var högst aktuellt för mig "SÄSONGENS JEANS". Finns mina drömjeans med och kan jag med tidningens guidning hitta det jag finner... Vill ha en rak passform, slim, stretch, lagom storlek på fickorna (inte sneda och små eller stora och för breda), lagom i midjan (ej för låga eller för höga). Efter att ha granskat de modeller Femina tipsar om så blev jag sugen på att prova jeansen från "Mos Mosh", de verkade fina i formen. Men då det inte framkommer vilken modell eller hur fickorna bak ser ut så finner jag annonsen/bilden ganska meningslös. Då jag letar vidare för att se om jag finner fler intressanta så skulle det ev vara jeansen från "Mac". Men det är samma med de, vet inget mer om tex namn på modellen. Googlar och får fram alldelens för många jeans av det märket och finner också denna annons meningslös. Ge gärna er utförliga tips!

"JEANSTOPPEN" på s. 55 är också meningslös för mig. Att märket på jeansen är favoriter/trendigt kanske är intressant men återigen, vilka modeller?!

Bläddrar igenom "MODE" relativt snabbt och finner inget aktuellt för mig. Känns som om bilderna är ett mellanting av sommar/höst. Inget WOW!

Bättre kan ni!

Harry Potter bok och andra bra tips!

Gammal som ung, alla borde läsa Harry Potter böckerna. I detta nummer av Femina får vi tips på böcker att läsa när "höstnoja" blir ett faktum, varav "Harry Potter och den flammande bägaren" är ett tips. Får myskänsla och har redan dammat av alla mina Harry Potter böcker. De ska åter igen få fögylla min tilllvaro.

Femina ligger tiden i förväg, vi får en aning om att sommaren kommer att ta slut och att vi har en höst att vänta oss. Blandade känslor men med lite tips på saker som underlättar den mörka tiden kan det nog bli bra. Fler boktips finns som är värt att ta till som terapi i höstmörkret. Bra recensioner som ger en snabb inblick i olika böckers handlingar. Bra med olika kategorier, en för alla!

 

Nya femina

Hej! Skriver Nya Femina som rubrik, då jag för många år sen läste Femina . Men mindes inte att den var så spretig också mkt reklam. Känns som Femina inte vet vilken fot den ska stå på, alltså vilken målgrupp den ska rikta sig mot idag, som tidigare. Ja lite damigare än Damernas har den alltid varit. Trots attt jag tidigare inte varit i den "rätta" målgruppen då, så uppskattade jag att tidiningen var mer jordnära och hade mer verklighets nära repotage. Idag är det borta.

Moderrepotagen varierar mkt.6 perfekta par innehåller mycket snygga plagg  men allt är ju i den övre prisklassen pch det känns monotont.LIte fantasilöst att inte kunna försöka plocka snygga plagg från olika prisklasser. Men som sagt plaggen snygga och jag ser repotaget mer som inspiration än att gå och köpa.REpotaget känns lite för anonymt i utseendet. Sticker inte ut på någon bild. Blir slätstrket och lätt att glömma och bläddra förbi. Ljusterapi däremot känns helt rätt i sammanhanget och passar rubriken. DEt är ljust, frächt, varierande och varieande i pris men här är inte bilderna lika anonyma men passar ändå varandra bra. Ja lite för damigt i modet i detta repotage tycker jag.

 

Gillar mycket i tidningen de sidor med både skönhet och modetips. Tex 9-5. Ett lite ps: Vore kul med tips om väskor #x bärbart kunde vara fler väskor och i olika pris.

 

Tygskorna fr Superga gillolar jag bäst hihi.

 

 Känner överlag när jag bläddrar genom tidningen(vilket man gör ibland innan man köper en tidning) att Feminas stil kan "smälta" in bland reklamen och man måste stanna vid många uppslag för att utröna om det är reklam el repotage.....

 

Gillar enormt mkt Tidstecken En gränslös kärlekshistora. Så vacker och intressant.

 

Duktig på fukt är innehållsrikt och bra skrivet.

 

I böcker avdelningen gillar jag Första hjälpen i bokhyllan men olika boktips.

Recentionerna tar det ett tag innan jag ser betygen. Letar efter dem för att upptäcka att de finns.Fint repotage om Margareta Strömstedt. Personligt och fina bilder.

Glatt överraskad!

Kul att få recencera en tidning som jag i min enfald trodde var för äldre "damer" , men å andra sidan har jag ju nu fyllt 40 nu....och GILLADE tidningen! Skönt med en tidning som känns klassisk och som jag kunde blädra i och hitta nya repotage eftersom!

Mode

Fina repotage, skönt att se "mogna" kvinnor och inte bara trådsmala 15 åringar. Jag inspireras av modereportagen! Mycket snygga kläder/ matchningar som föll mig i smaken!

Skönhet

Bra tips!

Böcker

Många bra boktips, jag slukar böcker och hade inte läst ngra av de tipsen, så nu blir det till att fylla på i hyllan..

Recept

Goda recept och snygga bilder! Älskar kräftor och kommer testa att laga flera av tillbehören!

Kul läsning om huset som hon på IKEA har i Stocksund- kändes som " ett nedslag i verkheten" och inte en onåbar drömkåk inspiration. Margareta Strömstedt- härlig kvinna! Stark!

 

Kommer inte att köpa

Provade Femina för ca 10 år sedan och har inte köpt sedan dess. Provade nu för att upptäcka att tidningen är densamma som då. Alldeles för mycket annonser. Reportage som ligger bredvid annonserna är svåra att särskilja då de upplevs som att de "smälter ihop" med annonsen. Mode och inredning som inte passar "vanliga människor" utan ligger i en för dyr prisklass.

Skönhet - Ni är nog den enda tidning som faktiskt har haft med ett parfymfritt alternativ i test. Det är positivt.

Reportage- C Deneuve - Ni får ursäkta men ställda frågor känns totalt ointressanta.

Böcker - Margareta Strömstedt- det var det enda i tidningen som jag tyckte var ett bra reportage. Annars fanns det inget att läsa. Ett märkligt reportage om simning - där det står att man inte kan följa linjerna när man simmar i havet??? Ekonomi - fånga drömmen - samma frågeställning fanns i en konkurrerande tidning för ett par veckor sedan. Sen finns recept, förslag på böcker, resereportage precis som i vilken annan tidning som helst.

Jag blev väldigt besviken på tidningen, jag trodde att den hade förändrats och jag kan inte förstå hur den har "överlevt". Jag kommer inte att köpa den igen. Den särskiljer sig till det negativa från andra tidningar med dåliga reportage, fel prisklass på produkter och dessa annonser som antagligen gör att tidningen överlever.

För mycket reklam!!

Blev ganska besviken på Femina....För mycket reklam och så håller jag med många av de som skrivit innan, att jag gärna sett lite shoppingtips som passar min ekonomi.......! Det var jättekul att få vara med och testa, en del rolig läsning var det ju!

Tråkig tidning

Det är alltid kul att få prova en ny tidning. Tyvärr var Femina trist och tråkig och det känns inte som om den ligger i framkant. Jag tycker att det var för många artiklar. Jag vill ha en tidning med mycket mode, smink och inspiration - en känsla av vardagslyx. Jag behåller min prenumeration på Damernas.

 

 

Reklam

Reklam, reklam, reklam och mer reklam, det är vad jag kommer ihåg av tidningen när jag läst den. Ibland är det svårt att se vad som är reklam och vad som är artikel. Inte min typ av tidning alls. Jag skulle inte köpa den själv.

Recept och möbelreportaget tyckte jag var bra.

Mode och skönhet: Fångade inte mitt intresse alls. Tråkiga bilder och dyra produkter.

Böcker: Intressant intervju med Margareta Strömstedt. Bra boktips. Mer kultur i tidningen!

Som helhet: inte värd pengarna för mig.

Delade åsikter

Har tidigare också läst Femina men nu var det ett tag sedan.

Mode: fortf. rent för dyra plagg, ibland konstiga alltför hippa och ibland lite väl damiga men ständigt dyra plagg.

Hade gärna sett resereportage med mer prisangivelser. Gillar resereportagedelen.

Böcker: inte heller jag är någon bokläsare , tyvärr . Annars kanske jag läst mer av det och mindre av Femina. Kanske läsargrupper som inte helt går ihop alltid

 

Skönhet. Kul läsa om nya produkter eller gamla favoriter. 

Reklam är ju fort. hiskeligt mycket. Bläddrar många sidor innan något vettig kommer i tidningen.

Men slutsats. Dyr tidning, mycket reklam men mycket är ändå intressant

Lite spretig, men trevlig!

Jag har läst Femina lite till och från under åren, och tycker att den blivit bättre än förr. Framsidan är i mitt tycke lite väl "sval" för att vara ett högsommarnummer, men det är ju en smaksak. Jag konstaterar att det precis som tidigare år är ett fullspäckat nummer, som passar många och som gör tidningen trevlig som sandstrandsläsning. Artikeln om jeansen MIH var intressant, och smart att följa upp med ett modereportage om just jeans. Jag tycker om att läsa lite djupare intervjuer, och tyckte mycket om både intervjun med Martha Ehlin och kändisporträttet av Chatarine Deneuve. Lästipssidorna var väldigt bra, men att stoppa in ett par Pradabågar med pris på recensionssidan verkar vara en nödlösning "Oj, vi hade ju lovat dem på bild också, vi stoppar dem här!" På samma sätt stördes jag av hur man satt reportaget om simning och även den annars intressanta artikeln om Margareta Strömstedt - varför måste man hugga av sidorna på det sättet? Det finns ju så många helsidor reklam redan, vad hade det gjort om ett par till (jag räknade till mer än 45 reklamsidor).

Det är kul läsning, bra svenska och det är läsvärt och bra, men spretigheten där man försöker vara modemagasin/samhällsmagasin/inredningsmagasin/nutidsmagasin gör nog att alla delar förlorar lite. Inredningssidorna, speciellt framtidsspaningen tyckte jag inte om alls, och nog verkar "hemma hos" vara nästan sponsrat av IKEA?  

Femina ska inte försöka vara något man inte är, satsa mer på det ni är experter på, mode, läsvärda reportage och droppa inredningen! 

 

Men som läsning på stranden eller på en resa, varför inte?