Femina i Rom

Jag hade med mig Femina i Rom som avkoppling på hotellrummet. Just som avkopling är det är en perfekt tidning. Man läser igenom den utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Det är mycket reklam i den, men den är koncentrerad till det mesta i början av tidningen, det tycker jag är bra. Sedan är det ju så här att utan reklamen så skulle inte tidningen överleva, så det är ju bara att gilla läget. Reklamen är ju en sorts ögonfröjd.

Innehållet i övrigt är ju som i de flesta damtidningar, lite blandat av allt möjligt för att täcka in de flestas behov. Tester av olika produketer är en sak som tilltalar mig. Femina försöker nog att vara mer för oss "vanliga" mot Damernas Värld som alltid har mycket exklusivare kläder "från de stora" t.ex Dior. Femina är en helt okej tidning tycker jag.

Wow... eller kanske inte....

Spännande tyckte jag att öppna nya Femina! Köpte tidningen för typ 20 år sen och tyckte då att den var för "äldre och tätare damer" än jag var då. Döm om min förvåning när jag tycker att tidningen fortfarande känns likadan! Vet inte om det är så att jag är ungdomligare än de flesta i min ålder (den ålder jag tyckte Femina hade som målgrupp då typ 45+) och har prioriterat andra saker än dyra kläder, smink, exklusiv inredning odyl. Modet i tidningen var damigt med ungdomlig touch el om det bara upplevdes som sådan pga unga modeller, skönhets delen upplevde jag mer som reklam för produkterna och böcker känner jag inte för om jag köper en mode/skönhetstidning. Vet inte vem jag skulle rekommendera tidningen till, passar inte mig som är snart 50, inte min väninna som är 20 år äldre men kanske min mans poppiga släkting som är en parant liten nätt dam på 88 år..

Femina

Jag blev positivt överraskad. Tidningen är riktigt bra. Massor att läsa om människor, mode, hälsa, mat, böcker mm. Inte så mycket rena reklamsidor, jätteskönt att slippa!! (Jag läser en annan liknande tidning som har massor av reklam. Nu ska jag istället byta o prenumerera på Femina)  Tidningen innehåller massor av bra saker och räcker länge.

Femina är inte för mig!

Tdiningen Femina är inte för mig! Det var inte mycket i tidningen som tilltalade mig och min livsstil.

Reportaget om Martha Ehlin var intressant att läsa. Recepten med tomater var inspirerande och det enda från tidningen som jag kommer att spara.

Kläderna och modereportagen var inte min stil och tyvärr finns de flesta affärerna inte i min närhet. Utöver det var de flesta kläderna alldeles för dyra. Jag är inte intresserad av resor eller smink och därför har jag valt att inte läsa de sidorna.

Sammantaget kommer jag inte att köpa tidningen Femina fler gånger. Tidningen lämpar sig mer för en storstadskvinna i uniformsyrke än för en sportig kvinna i en mindre stad, tycker jag.

 

Läst klart.

Är glad att jag fick förmånen att testa tidningen.

Tyvärr har jag samma åsikt kvar.

För mycket reklam - hur kan andra tidningar (som kostar mindre) gå runt frågar jag mig,då de har mycket mindre reklam och fler repotage?

Bilderna är av hög klass, de känns lyxiga och ger ögat en upplevelse.

Kläderna är kul att kolla på, tills man ser prisklassen och/eller storlekarna, jag är inte med i något av dem :.( Önskar att det fanns sidor för "normala" kvinnor som inte innehar en vd-post eller liknande.

Kul tidning att bläddra igenom då som sagt ögat får sitt av alla fina foton, vilket i sin tur kan ge inspirartion till små projekt :) Så när jag ser den på någon mottagning kommer jag att bläddra,men kommer tyvärr inte att köpa den.

Femina:)

Jag blev glad över tillfället att testa Femina, som sexbarnsmamma prioriteras sällan det jag vill köpa eller läsa,det känns oerhört lyxigt !

Feminas utseende har alltid tilltalat mig, den är lite lyxig och ser ut att vilja ge en guldkant till vardagen. Jag blev lycklig över att se kläderna på catwalken och fundera om någon stil skulle vara fin för mig och att se alla jeans längre bak gav mig en kick då jag så sakteliga minskar i vikt och jeans är nåt jag vill köpa. När jag var yngre fanns inte samma utbud så det är mycket roligt att se ett urval ! Jag blev riktigt taggad!

Recepten fick det att vattnas i munnen på mig... :)

Boksidorna blev min lycka, bokmal som jag är ! Att läsa om böcker älskar jag, det är sällan man hinner läsa baksidan på många och välja därefter; mycket lättare genom tips, bokartiklar/notiser osv. Lätt att hitta gömda guldkorn och rata sådant som är ointressant. 

Jag är nog väldigt positiv till Femina ; en hel del relkam men det är samtidigt kul att se lite vad som finns..resetips är skoj att drömma sig bort med och få lite inblick, nån allvarligare artikel... Jag läste olika sidor,olika dagar beroende på humör och tid, så jag kan suga på *karamellerna* länge, tack för det !

 

Mode/livsstilsmagasin för "vuxna tjejer"

Femina är en tidning som jag upptäckt först i vuxen ålder. Tyvärr onödigt dyr som de flesta andra månadsmagasin.Ett tips är att låna den på bilblioteket som jag gjort under flera år, tyvärr har de nu lagt ned detta.Tidningen tilltalar mig mycket och jag gillar det mesta i detta nummer. Omslaget ger tidningen rättvisa. Vad det gäller mode sidorna håller jag med andra om att kläderna är onödigt dyra men dock tilltalande och inspirerande sidor. Matsidor och recept är inte lika lockande det verkar så avancerat med många ingredienser mm. Resetipsen om Ibiza fick mig att bli lite nyfiken på ön som för mig bara har utstrålat party, droger, fylla och sex. Det verkar finnas guldkorn även på denna ö.

Fortfarande lika tråkig

Jag brukar inte köpa Femina eftersom jag sedan tidigare "fått för mig" att den är trist och tråkig. Normalt sett köper jag antingen Amelia (för att den är billig) eller Elle (för modets skull). Men skam den som ger sig. Visst ville jag provläsa. Omslaget bådade gott. Det var läckert och lockade till vidare läsning. Inte så stökigt som många andra tidskrifter. Men jag blev besviken på innehållet.

Feminanytt kändes fullt av dyra saker. Vem har råd att köpa sådana, tänkte jag. Antagligen de som också har råd att bo i åratal på Ritz i Paris (se Körnika s.6). Reportagen kändes helt ointressanta för mig. Jag visste faktiskt inte ens vem de handlade om, hade aldrig hört namnen tidigare. Uppenbarligen är jag fel målgrupp.

Modeartiklarna var heller inte kul. Jag skulle faktiskt inte vilja ha på mig något av plaggen. De såg tantiga och slätstrukna ut. Inredningen var för mycket 50- och 60-tal, maten så där, och litteraturen handlade mest om depp. 

Något jag också reflekterade över var att reportagen inte gick in på djupet. Frågorna som ställdes saknade udd. Resultatet blev en gäsning och ett jaha. 

Så tyvärr, Femina, jag kommer inte att fortsätta att läsa era tidskrifter. Jag känner mig ännu för ung och nyfiken.

Tveksamt

Ett tag läste jag ofta Amelia men ju äldre jag blev desto mer tröttnade jag på den. Mycket för att jag tyckte att det kom samma artiklar igen och igen och att allt inte riktigt stämde in på mig. Därför tyckte jag att det nu var ett perfekt tillfälle att prova Femina och se om det var något för mig.

När jag såg framsidan så blev jag lockad att öppna tidningen baserat på en del av texten men bilden lockade mig mer än någon annan tidning.

Efter att ha bläddrat igenom tidningen kan jag konstatera att det är väldigt mycket reklam i tidningen. Lite för mycket enligt mitt tycke.

Artikeln "Tidstecken" kändes bara passé då det länge har varit ett mer lantligt tema i inredning och som bosatt på västkusten är skärgårdstemat definitivt inget nytt. Det som vara bra med den artikeln var att det fanns lite billigare produkter med i reportaget och inte bara dyra.

Modereportaget kändes fel för mig. Gav mig ingen inspiration alls. Jag är inte intresserad av vad som visas på Catwalken utan jag är intresserad av att få tips på vad jag kan hitta i butikerna. Jeansen intresserade därför mer även om jag tycker det kunde ha funnits fler plagg som kostar under 1000-lappen. Så kul tycker jag inte det är att betalat mängder med pengar för plagg som kanske blir omoderna snabbt. Kan tänka mig att betala mer för ett plagg som sitter bra och som jag kommer att kunna ha länge och använda mycket dvs inte en snygg klänning som jag har en gång om året.

Recepten såg goda ut och en del av kommer jag nog prova att laga till.

Boktipsen lockade mig inte speciellt mycket. Läser en hel del men det här var inget som fångade mitt intresse. Speciellt inte i de i artikeln "Första hjälpen i bokhyllan". 2-3 meningar om en bok är inte tillräckligt för att jag ska vilja köpa eller en låna böckerna på biblioteket. Kändes inte som om den som skrivit artikeln läst böckern och bara kolla på baksidan och skrivit något klyschigt. Att ta med en massa gamla böcker är inte heller något kul. Den som inte redan har läst "Bridget Jones dagbok" har nog sett filmen minst en gång med tanke på att den sänds på tv regelbundet.

På det stora hela så känns många av artiklarna alldeles för korta och ytliga för att de ska bli intressanta. Så tyvärr måste jag säga att Femina inte kommer att hamna i min kundvagn när jag ska handla framöver för priset är för högt i förhållande till vad jag får.

 

 

 

 

Feminia NO 8

Jag fick chansen att prova Femina vilket jag blev väldigt glad för. Jag gjorde en jämgörelse mellan Feminia och Amelia, det är ungefär samma stuk på tidningarna. Mode, recept, olika tester, träning, skönhetstips och boktips samt denna jäkla reklam.

 I Amelia kommer den mesta reklamen i slutet på tidningen medans i Feminia så är den med på nästan varannan sida vilket jag tycker är jobbigt.

Upplägget i båda tidningarna där det gäller boktips är ungefär likadant man blir sugen men mer är det inte.

Modet har ett bättre upplägg i Amelia tycker i alla fall jag.

Jag kommer dock inte att köpa Feminia i fortsättningen på grund av priset. Det skiljer ca: 16 kr mellan Amelia och Feminia i priset på nästan samma tidning...

 

Femina nr. 8

Vilken lyx att sätta sig med ett Femina, direkt från brevlådan, och en rykande varm kopp kaffe i solen!

Jag har inte läst Femina på länge och mest i Danmark, så det var mycket roligt att få chansen att testa den svenska versionen. Vanligtvis köper jag hellre tidningar om kreativt pyssel och inredning och gillar isär DIY-reportagen, så det var intressant att läsa en annan typ av magasin.

Generellt tycker jag att Femina har en bra blandning av mode, skönhet, hälsa, mat, reportage, resor och böcker. Speciellt boksektionen tyckte jag mycket om – välskriven och intressant. Jag gillade isär reportagen om Margareta Strömstedt och artikeln ‘Förstahjälpen i bokhyllan’, som hade en kul vinkel på det att läsa böcker.

Modereportagen & skönhetstipsen var intressanta, jag gillade isär modereportaget ’6 perfekta par’, där jag hittade fler jeans, jag gärna skulle vilja köpa. Jag tycker om, när man mixar prisvärda plagg med dyra designerplaggs, så alla kan bli inspirerad och ha råd med något av det som presenteras. Och reportaget om Decléor gjorde mig absolut intresserad av att testa deras produkter. Jag köper mest ökologiska och naturliga produkt, så det får det gärna finnas mer förslag till i tidningen.

Dessutom gillade jag hälsareportagen om simning och om att äta tillräkligt – så bra att det inte bara handlar om att tappa i vikt, men att man sätter hälsan först.

Många bra recept – jag ser fram emot att testa risotton!

Ett minus är de många reklamsidor. Förstår att det måste finnas reklam för att finansiera bladet, men de fyller väldigt mycket, speciellt i början. Man kanske kunna samla en del av dem i slutet på tidningen?

 

 

femina

hej alla glada!!

jag tyckte inte om denna tidning så jag kommer inte att köpa denna tidning .

har tänkt köpt den länge så fick jag prova den och blev besviken på denna tidning

Femina recension

Har nu lusläst tidningen, både jag, mamma och en väninna och har pratat litet kort om hur vi sammanfattar tidningen. Alla är vi nöjda med läsningen och tycker att det är en trivsam och lättläst tidning. Tilltalar enligt oss en kvinnlig målgrupp på över 35 - mest baserat på modesidorna och repotagen- men är samtidigt bred då den tar in både skönhet och inredning vilket i regel tilltalar alla åldrar. Blandad läsning vilket uppskattas! Att det skrivs om filmer och läsning tycker vi är positivt då flera tidningar missar de delarna.

Lite mer konkreta tips:

Mode - inspirerar en äldre målgrupp och skulle kunna breddas en aning. Reportagen är väldigt sammanfattande och inspirerande. Personligen kommer jag nog inte göra några inköp från dessa sidor men väninnan var intresserad av flera artiklar. Jag kan tänka mig mer utav accessoarer, något som alla åldrar brukar.

Skönhet - skönhetssidor är svåra. Det är många bestående och välbetrodda knep som cirkulerar, och får ibland lite nya tillskott som kommer in (och ibland fort åker ut).  Hud och hårvård är alltid intressant  då det är aktuellt för alla som kämpar för optimal hud och vackert hår.

Böcker - här är mitt intryck väldigt positivt! Jag gillar att det är flertalet olika tips i flera genrer. Mig tilltalar mest biografier och verklighetsbaserad litteratur då det berör mest och i regel är mest lärorikt. Så hade möjligtvis önskat fler tips där! Men är väldigt nöjd överlag, bevara denna fokus då det behövs mer läsning för alla (främst de yngre) generationerna. 

En personlig önskan är att tryck lite mer på inredning och aktuella trender. En sak som är positivt i alla olika delar av tidningen är budget och lyxvarianter för att ge hum och priser på olika saker. Men summeringen är väldigt bra, trevlig och lättsam tidning som garanterat kommer köpas med ut på semestern och tågresor! :-)

Kul!

Jag var både rätt intresserad och lite skeptiskt då jag fick min Femina. Det är ju ngt som jag har sett min mamma leta genom åren, inte kunde det vara ngt för mig?! Men det var det!

 

Välldigt positivt överaskad. Och ngt som jag säkert kommer köpa igen. Prenumerera, nja. Tror inte det. Men ett nummer då och då kommer säkert följa med hem. En skön blandning av olika reportage och mode.

Testläsning

Eftersom jag sporadiskt läst Femina för några år sedan såg jag fram emot denna test period.

Har tidigare läst Amelia och DV men känt att främst Amelia och jag har glidit ifrån varandra, kan det kanske bero att man blir äldre :)

Hur som helst, Femina fångade mitt intresse både vad det gäller mat och skönthet samt reportagen var varierande och "fångande".

Hoppas att detta inte var en engångsföreteelse och jag ser fram emot nästa nummer.

Femina nr 8

Fick den äran att provläsa Femina och tackar för det. Har köpt tidningen någon enstaka gång förut men har aldrig fastnat för den. Såg med glädje fram emot att få testläsa. Här kommer mina synpunkter.

Mode: Blandat mode är mkt uppskattat men saknar kläder i storlek större. Sko-reportaget var lite väl "stil-extremt" och dyrt enligt min åsikt. Jag kan definitivt tänka mig att köpa väskor, jeans och blusar som synts i tidningen, bara de finns i min storlek. Jag tycker det är svårt att matcha ihop en garderob så att det inte blir för mkt som inte matchar, så gärna nåt reportage om det. Fortsätt också ta med kläder i lägre prisnivå. Jag tycker inte det känns ok att lägga tusenlappar på ett par jeans. Jag tröttnar snabbt och vill kunna köpa nytt oftare, till lägre pris. Gillar också att följa det snabbt skiftande modet.

Skönhet: Bilderna är väldigt tilltalande grafiskt, förutom textsnitt, men jag tycker dessa sidor känns lite röriga. Fick läsa flera ggr för att hitta guldkornen. Kan tänka mig att köpa några av dessa produkter.

Böcker: Ärligt talat är detta inte sidor som intresserar mig särskilt. Jag hinner just nu inte läsa så mkt pga min familjesituation. De verkar seriösa och blandade men inget som fångar mitt intresse. Om jag söker en bok, går jag hellre in på adlibris eller någon annan bok-sajt och får inspiration.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja se ett par till ex av Femina för att bilda mig en uppfattning om jag tillhör målgruppen och om detta nr var typiskt för Femina. Kommer inte riktigt överens med typsnittet men bilderna är vackra. Tidningen känns lite rörig, den liknar Damernas Värld fast med mindre antal annonser. Saknar mer intressanta reportage med kända människor. Gärna mer sminktips än produkter. Dock tycker jag att tidningen växer när man läser den ett par ggr. Jag hittar nya saker för varje gång.Reportaget om karriärbyte var mkt intressant.

Femina

Har alltid gillat Femina. Men kom ihåg att behålla er egen stil. Känns som om ni nu glider lite mot Sköna Hem. Det är framför allt reportagen varvat med mode och inredning som varit så fantasktiskt. 

 

Men det känns alltid lyxigt att läsa Femina!

 

Testpilot på Sveriges största magasin för kvinnor - Femmina!

Så underbart att få Femina i brevlådan och sätta sig i solstolen och mysa med en kopp kaffe!

Mode: Härlig inspirationsom som passar en bred åldersgrupp, ledigt, dressat, party, glamour... Bra stiltips för olika anvndningsområden. Något at plaggen kan jag mycket väl tänka mig att köpa. Även här bra bredd på budget- och varumärkens köp.

Skönhet: För mig är det otroligt personligt med färger, konsistenser, resultat, behov... men jag tycker att ni har en bra bredd på alla produkter i "djungeln". Man blir alltid sugen på att prova något nytt! "Vi testar" är otroligt bra, köper ofta det som ger "bäst i test". Alla mina nya inköp av skönhet resulterar i era tester! Bra med prover som skickas med, men allt för sällan i tidningen :-)

Böcker: Eftersom jag är en storläsare så är dessa sidor helt super!  Klipper gärna ut era "böcker" sidor och sparar då jag ska sticka till biblioteket eller butiken! Lagom många och bra bredd på era boktips tycker jag! Inspirerande till tusen! Kul med författarrepotage och bra genrer på böcker. Jag skulle vilja läsa om Kajsa Ingemarsson, eller har jag missat det?

Kort och gott - EN BRA TIDNING MED STOR INSPIRATION AV MINA INTRESSEN!

// Vivianne