Sommarläsning av Femina nr 8 - sammanfattning

Jag har redan häromdagen skrivit om modet i Femina och tänker nu försöka göra en sammanfattning av min läsning.

Jag tycker Femina är ett snyggt och lyxigt magasin, men kanske lite dyrt men ändå läsvärt då och då. Det ger en flärd av lyx och massor av inspiration, trots höga prislappar. Det är en salig blandning av mode, inredning, resor, skönhet, litteratur- och filmtips,  recept och intressanta reportage och jag gillar det, därför att jag få lite av varje. Jag kommer att köpa Femina någon gång då och då. 

Skönhetsreportagen på sidorna 117-131, handlade om solpuder, produkter med mycket fukt för huden under sommaren med mycket sol och bad, tips på olika ansiktsmasker, nagellack i olika kulörer, utvalt och till sist ett reportage om skönhetsmärket Decléor. Jag tycker de olika skönhetsreportagen, men eftersom jag inte sminkar mig är inte solpuder intressant för mig - men det är såklart jättebra för dem som gör det eftersom reportaget skriver om olika märken. Bra med tips på produkter med mycket fukt som bodylotions, oljor och ansiktsmasker med tanke på sommaren och vad huden då utsätts för. Jag gillade bäst tipsen om ansiktsmasker och kommer nog att testa Body shops ansiktsmask "Procetive Restoring", den verkar prisvärd.Roligt med tips på nagellacken.  Hade gärna velat läsa lite mer om vad man ska tänka på när det gäller att skydda huden och håret under sommarmånaderna - fast det kanske har stått i tidigare nummer.? Men kanske tål att upprepas.

Vad gäller litteratur på sidorna 149-161, så tyckte jag att artikeln om Margaret Strömstedt var väldigt intressant och bra.Jag är en bokmal och älskar att läsa recensioner, hade faktiskt önskat mig fler och lite fylligare recensioner. En bok som jag kommer att läsa som ni tipsade om är "Det finns råttor överallt utom på Antartis". Lite kul med "första hjälpen i bokhyllan". Kan vara bra med tips på sådana böcker inför hösten, när mörket faller på och med det kanske humöret. Eftersom jag är galet förtjust i rysare, så hade jag gärna velat ha mer tips på det samt kanske några passionerande kärleksromaner att gotta ner sig i. :) Det finns många bra författare, roligt ifall det finns boktips om både lite nya författare som t ex Björn Ranelid och mer klassiska som Anton Tjeckov.Hade gärna velat läsa om Amos Oz.

Slutligen vill jag bara tacka för att jag fick chansen att läsa Femina! :)

 

 

 

 

Femina nummer 8 2013

Mode, skönhet och böcker...

Modet är kul och inspirerande, det visar varierande stilar med tydliga listor på var alla kläder och accessoarer kommer ifrån. Dock saknar jag ett eller annat lågprisalternativ för att kombinera med de lite dyrare prylarna. Jag kommer definitivt köpa nya jeans till hösten, inspirerad av tidningens beskrivning!

Skönhetsrepotagen beskriver bra hur man använder solpuder, kul att så många är testade så man verkligen kan välja det man tilltalas av. Jag läser gärna om bra hårprodukter, särskilt för oss som har tunt och mesigt skandinaviskt hår...

Bra upplägg på bokavdelningen med många olika författare inom flera olika genrer. Jag tyckte det var intressant att läsa om Margareta Strömstedt men kommer nog inte läsa hennes bok. Annars läser jag många olika författare och genrer och tycker det är bra att få tips med utfylliga recensioner!

Femina

När jag snabbt bläddrar igenom tidningen så tycker jag att det är en snygg tidning med bra upplägg. Det finns lite av av varje och något som ska kunna passa för de flesta.

 

Modet. Det var roligt att läsa om modet i tidningen, även om jag själv inte brukar använda den typen av kläder. Stilen passar inte mig. Men säkert hittar jag lite tips att kan ta till mig.

 

Skönhet. Tycker om att läsa skönhetstips. Brukar följa tipsen ibland just för att det är intressant att testa nya saker. I femina fanns skönhetstips från topp till tå. Kommer att prova lite fuktgivande för huden. Brukar inte sminka mig så mycket, men skönhet handlar ju också om mycket annat, exempelvis hudvård och hårvård. Tycker att jag fick ut mycket av de sidorna.

 

Böcker. Jag läser inte så mycket böcker tyvärr. Men om jag skulle vara en bokläsare så skulle jag välja böcker utifrån tips och recensioner. För bokläsare är det nog en bra avdelning. Men om böcker är en av era viktigare delar så skulle jag nog tycka att ett uppslag är lite snålt. Kanske utöka till fyra sidor med boktips?

 

Jag kommer inte att köpa Femina varje månad, den var inte riktigt för mig. Men säkerligen kommer jag vid tillfällen bläddra  och läsa i den, till exempel hos frisören eller vänner.

Sammanfattning Feminatest

Jag har fått nöjet att skärskåda Feminas augustinummer 2013 som en del i ett Smartsontest.

De tre huvudområdena jag skulle fokusera mig på var Mode, Skönhet och Böcker.
Överiga teman i tidningen var Hälsa, Inredning & Trädgård, Läsning och Mat.

Min väldigt översiktliga sammanfattning är att det är ett estetiskt tilltalande magasin för kvinnor i min ålder och äldre.

Modetemat är vettigt med inspirerande läsning, foton där man faktiskt ser plaggens detaljer och med en vacker inspiratör från verkligheten som är äldre än de vanliga modellerna: bra! Dock finns det alltid rum för förbättring: mulliga modeller till exempel...

Skönhetstemat var inget för mig. Jag hade velat ha mer tyngdpunkt på Hälsosidorna.

Boktemat var den största positiva överraskningen för mig: Roligt och kvalitativt skrivet av Staffan Wilsson :)
Att få veta mer om Margareta Strömstedt var intressant, men ärligt talat kunden texten ha skrivits bättre...

För övrigt var den gripande texten "Mitt liv" det intryck som kommer att stanna kvar längst: hur det är att som svårt cancersjuk ta sig tillbaka till livet tack vare organdonation. Viktig läsning!
Matsektionen med alla läckra och, vad det verkade, lagom enkla recept kommer jag nog att ta fram nästa gång matlagningslustan faller på :)
Inredningssidorna var inte mina favoriter, även om det fanns mycket fins från mässan i Milano. Hittade inget om trädgård, tyvärr, fastän sektionen heter "Inredning & Trädgård". Synd!

Av all (snygg) reklam i tidningen var den näst sista den viktigaste: FNs livsmedelsprogram ber om pengar till mat som räddar Syriens nödställda. Jag kommer att gå in på www.fn.se och skänka: Kommer du? Och gör Femina det?

Femina

Jag tyckte tidningen hade alldeles för mycket reklam för min smak, men förstår samtidigt att man måste finansiera med reklamen. Fina modereportage men för dyra kläder för mig. Fint omslag och fina bilder i tidningen. För lite reportage tycker jag men jag kommer nog att köpa Femina i framtiden ändå den tilltalade mig på något vis.

 

Femina

Ligger på stranden med tidningen!

Framsidan tilltalar mig både kvalitén på pappret och layouten! 

Men sen öppnar jag och då börjar alla annonser redan på sid 2, 5-9, 11, 12, 15 och så vidare är det ett reklamblad jag har fått hem eller en betaltidning (55:-)

Mode: alldeles för blekt allt ser likadant ut en vacker modell som tar mer plats än kläderna,

Mat: jag tycker att matsidorna var vackra och inspirerande det såg både gott ut och lättlagat.

Halsa: intressant historia om Decleor kul att höra hur det började. Äter du för lite var också bra inga pekpinnar utom bra riktlinjer.

Resor: vackra bilder 

Böcker: förlångt bak i tidningen orkar inte läsa igenom recensionerna och reportagen tittar på bilderna om det är någon bok som känns intressant att läsa!

 

 

Testar

Mycket bra tidning. Har inte tidigare läst eller köpt denna tiding. så det var mkt roligt att för chansen att testa. 

Moderepotagen och skönhetstipsen var dem som var intressantast. Men tyckte att ni hade fått en bra blandning av saker att läsa som kan passa alla åldrar/intressen. 

Nöjd - kommer köpa fler  nr utav denna tidning.

Femina test

Femina är en tidning som jag läst av och till under många år. Under senare år har det varit mest av. Därför blev det en positiv överaskning att läsa Femina igen och upptäcka att den fortfarande håller en bra kvalit'e. Modereportaget tycker jag var intressanta och innehöll många bra tips. Jeanssidorna var riktigt bra tycker jag och innehöll exempel på jeans för alla smaker och i alla prisklasser. Skönhetstipsen ögnade jag bar igenom eftersom jag inte är så särskilt intresserad och använder mig sällan av skönhetsprodukter eller smink. Det skulle i såfall vara solpuderprodukterna som jag läste lite extra om. Boksidorna var helt okey men kunde innehållit lite mer spännade tips för min smak. Reportaget med Margareta Strömstedt gillade jag och hon är en av mina favoritförfattare. Inredning är ett av mina stora intressen och Femina har alltid haft spännade inredningreportage så även i detta nummer. Man kan få tips och inspiration till sitt eget hem som inte alls behöver bli så dyra att genomföra.

Femina test

Nu har jag läst igenom Femina. Det var en lagom mix av olika intressanta artiklar, själv tyckte jag förstås bäst om inredningsreportagen, eftersom jag gillar inredning. Jag tyckte att det, som i alla modetidningar, är alldeles för mycket reklam...jag hade hoppats att den skulle innehålla betydligt mindre reklam. Jag tackar för att jag fick chansen att vara testpilot, men jag kommer nog inte att fortsätta köpa tidningen.  

inte min "cup of tea"

Jag har fått förmånen att få provläsa Femina (och det tackar jag för) , men fast jag mer än gärna skulle vilja säga att jag ska köpa tidningen igen, så kan jag inte det.Trots ett jättefint glansigt lyxigt omslag , som verkligen frestade mig ...

Jag är väldigt intresserad av böcker och att läsa, men de boktipsen som levererades kändes mossiga och ointressanta. En del av böckerna hade jag redan läst. Reportaget om Strömstedt kändes inte heller så aktuellt - en intressantare och mer nutida författare kunde ni väl hittat?

Modereportagen var intressanta, men jag är för gammal för att bara vilja se på bilder och drömma mig bort till en värld där jag skulle ha råd att köpa allt som syns på bilderna. Jag vill konkret kunna handla det som presenteras och det är i alla fall en omöjlighet för mig att kunna undvara alla pengar som dessa kläder kostar. ETT enda plagg var inom rimlighetens gräns, och jag undrar om det bara är jag som är så "fattig" att jag inte har lust att lägga 1400 kronor på ett par jeans?

Varför inte ha reportage om "billig shopping" med klass, som ändå ser dyr ut? Utmana! Gör loppisfyndreportage!

Matkapitlet var rätt kul, och det gillades! Tycker om era bilder och det var inspirerande läsning som gjorde mig sugen på att laga maten.

Kapitlet om inredning tyckte jag också var bra, men det jag saknade var precis samma som inom klädområpdet: man ska helst ha råd att kunna handla det! Det är underhållande och kul med spaciga, udda och roliga möbler  - men lite av varje hade inte varit helt fel. Lite balans.

 

Min slutsats är att jag troligen inte tillhör denna tidnings målgrupp och kommer med all sannolikhet inte att köpa den igen.

Sommarläsning med Femina - Mode

Jag har nu läst igenom hela Femina nr 8 - 2013 och är på det stora hela nöjd. Men om jag ska börja med att fokusera på modet så är plaggen som visas upp i modereportagen ganska dyra för gemene man kan jag tänka mig. Samtidigt är det väldigt läckra, tidlösa och snygga plagg. Men jag tycker egentligen inte att det är negativt med de dyra lyxiga plaggen, det hela blir ju en flärd av lyx som man kan drömma sig bort bland. Sedan vore det kanske önskvärt med fler plagg i olika prisklasser, så att det finns något för alla, men detta utan att ta bort de dyra plaggen. Men man kan ju funderar vilka läsare vänder sig Femina till? Kanske det bara är till läsare med en relativt hög inkomst. Själv tycker jag som sagt att plaggen är urläckra och jag får inspiration.  Jag tyckte bäst om modereportaget "Ljus terapi", därför att jag är galet förtjust i vita och ljusa kläder och jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa skinnjackan på sidan 57(även om jag egentligen försöker undvika skinnprodukter). Kjoltider på sidan 61 är ju bara så snyggt och fint matchade plagg. Mumma! :) Jeansreportaget om jag kallar det så på sidorna 48-53 samt sidorna 54-55 är jättebra. Detta för att olika jeansmodeller visas upp, men kanske det hade varit bra med ytterligare tips på olika modeller? Eftersom det för mig är viktigt med miljötänk så uppskattar jag mycket att ni har med en notis om "Närproducerat" på sidan 54 samt om "Ekologiskt" på sidan 55. Jag hade önskat ännu mer plagg i Feminas modereportage som är tillverkade med tanke på miljön och arbetsförhållanden t ex då Fairtrade-märkta plagg. Jag tror och hoppas att fler och fler människor blir medvetna om detta med miljö.  Guiden 9 - 5 tycker jag också särskilt bra om, med tips hur man kan kombinera ihop plagg. Mer sånt! Jag kommer absolut köpa Femina för modets skull.

Sommarläsning

Prova Femina - det första som jag tänker på när jag ser de där orden är min bästa väninna från skoltidens mamma. Hon läste alltid Femina - och tror att den därför alltid har känts så "vuxen". Min nästa tanke är att det är jag nog nu - vuxen alltså - jag är ju trots allt MINST lika gammal som hon var, då, när jag la märke till att hon läste Femina.

Bestämmer mig för att svara på länken, och några veckor senare sitter jag nu här, med den Femina som jag läst - i min hand.

Vad tyckte jag då? Först intrycket var bra - snygg tidning! Intressanta reportage, även om jag ibland hade velat läst lite mer... Skönhetssidorna jättebra, gav inspiration. Modesidorna, om jag ska var helt ärlig, sådär. Inte riktigt min stil på kläder. (Kanske är jag inte så vuxen ännu, just vad det gäller min klädstil :-)).

Mat och receptsidorna - toppenbra! Har lagat ett par av tomatrecepten. Såhär i semestertider kul att det inte bara är "så lagar du mat snabbt" vilket flertalet tidningar väljer att basunera ut på sommaren. Det är ju tvärtom, nu hinner man ju laga och njuta av god mat!

Helhetsintrycket - en ganska bra tidning. Efter att ha läst enbart detta nummer är jag inte säker på att jag kommer att köpa den igen, men jag tror säkert att jag kommer att titta på den i affären, och.. är det något som lockar mig, så kanske den åker ner i korgen ändå.

Tack för att jag fick chansen att prova tidningen!

Provläsing Femina

Jag tycker det är en trevlig tidning med känsla av lyx och perfekt på en somrig strand. Recepten var bra, resereportagen var bra och allmänt rätt bra tidning. Men modedelen inspirerade inte så himla mycket, boktipsen var ok fast lite väl gamla böcker som man redan känner till - jag läser mycket och vill ha nya tips! Skönhetssidorna var också bra men inte mer än så, jag kanske provar nåt av tipsen men det var ingen wow-känsla över mode och skönhet - jag hade kanske önskat en smula mer av känslan - åh, det måste jag köpa/testa! Men som sagt, helt ok och bra mix.

Provläsning av Femina

Att öppna tidningen ger en känsla av lyx. Jag blir inspirerad av en del av modet i tidningen tills jag kollar på prislappen - och faller tillbaks i mammarollen igen där barnens kläder går före ens egna. Mycket av modet ligger lite även utöver min vanliga garderob men det kan ändå vara roligt att få en inblick i hur modetrenderna går åt för håll.

Att läsa Feminas reportage om Decléors historia och kvinnan bakom tyckte jag var väldigt intressant eftersom jag själv gärna använder deras produkter. Jag gillar den historiska aspekten av reportagen även om det även kan vara intressant att läsa om olika skönhetsprodukter och sminktrender i allmänhet. Jag skulle gärna läsa fler sådana reportage vilket jag inte tidigare tycker att jag sett i andra tidningar om just skönhetsprodukter.

Tidningens boktips ligger längst bak och blir kanske en aningen undanskuffade. De tar fram ett urval av olika böcker och har även med intressant reportage om författaren Margareta Strömstedt, just dessa reportage gör att jag gärna vill läsa en bok av författaren mer än de boktips som som en reporter ger. En förståelse av författaren gör boken mer spännande och kan få mig till vilja en bok av just denna författare mer än boktips. Jag ser gärna fler reportage om svenska författare som kanske behöver lyftast mer för att nå en större läsarkrets.

 

Sammantaget: jag läser gärna FEMINA eftersom det ger en känsla av lyx i vardagen vad gäller mode, det fanns i detta nummer även med många inspirerande recept vilket alltid uppskattas. En klart läsvärd tidning när tid finnes...

Femina smartson

Hmmm ja vad ska man säga en bra mix med repotage,inspiration och ett och annat bok tips osv.

Mode artiklarna kunde ju även jämföras i någon form av "billigare" alternativ.

Femina är en dyr tidning med tanke på ALL DENNA REKLAM.

Gillar'n!

Jag gillar mixen av recept, mode och reportage. Som många andra påpekar så är det mycket reklam, men det är ju inte på något sätt unikt för just femina. 

 

Bra tidning som lyckats förnya sig, tycker jag!

Femina prova på

En tidning med lite väl mycket reklam. Priser som inte vänder sig till mig. Det gör att det blir ointressant att läsa dem. Dock blir man inspirerad av kvaliteten på snitt och linjer. 

Gillar rese reportaget. Ger en feminin bild.

Skönhetstipsen är mkt bra och ger goda tips.

Kommer att inhandla nästa nummer för att jämföra med detta.

Linda