britt

Britt Dagbo

Member | Last logged in at

FEMINA FÄRDIGLÄST!

Läsningen av numret från FEMINA är nu klart och här följer mina synpunkter. Genomgående var det ett intressant nummer med blandade reportage. Det mest gripande av dem alla handlande om Marta Ehlin som på grund av mycket svårartad cancer genomgått otaliga operationer med byten av organ. Det är ett viktigt reportage som innehåller hopp och styrka att orka gå vidare trots den besvärliga situationen. Följande åsikter vill jag lämna rörande de tre områden som skulle beröras djupare:

MODE: Det är bra att modet för tillfället är väldigt varierande och att det finns något som passar alla. Det jag reagerar över är att det inte skall vara så mycket mönster utan rena klara färger som vitt, olika nyanser av blått och svart. Sedan har jag väldigt lite förståelse för hur man kan betala över 1000 kronor för ett par jeans med hål på båda knäna. Sådana kan man hitta för en liten peng i andra hands affärer. Tycker många gånger att det vore intressant med en jämförelse mellan vad som är modernt och hur det går att finna liknande kläder i sådana affärer. Modet rör sig ofta i cirklar och återkommer vilket gör det möjligt att hitta bra kläder som är moderna igen i second handa affärer. Mera sådana reportage.

SKÖNHET: Många gånger tycker jag att det är samma produkter som marknadsförs i alla tidningar samtidigt. Det blir inga nyheter utan bara upprepningar med lite variation. Jag kan tänka mig att kosmetikaföretagen håller sig framme med sina produkter framför tidningen för att de skall bidra till lanseringen. Det vore intressant med mera kritiska synvinklar om produkter och om hur det enkelt går att göra sin egen kosmetika. Vilket egentligen inte är så svårt och brukar fungera alldeles utmärkt. Jag brukar själv tillverka min egen läppglans som är mycket bra: Läppglans  

-Mandeloja - 60ml, -Bivax -30ml, Rosenolja - 1 droppe, -Karmin - 0,6ml. Smält vaxet och tillsätt karmin, långsamt för att kotrollera färgen. Tillsätt mandelolja och sist rosenoljan. Häll på burk och låt stelna. Det behöver inte kosta mycket med pengar alla gånger och ändå fungera bra.                                                                  

BÖCKER
Reportaget om Margareta Strömstedt var intressant och givande med olika infallsvinklar. Första hjälpen hyllans litteratur kan alltid vara bra att ha när det känns tungt ibland. Fast den kan nog se olika ut beroende på vilken slags person det rör sig om. Gärna reportage om kommande böcker som är på gång för hösten när många tycker om att kura skymning. Sedan skulle det vara väldigt enkelt att passa på att presentera olika böcker om exempelvis Monica Zetterlund när det redan finns en om den kommande filmen.

Det var överlag ett väldigt blandat nummer som tillfredsställer många smaker och det finns något för alla att hämta i det. Kommer nog att någon gång i framtiden återkomma till FEMINA när tillfället passar. Synd att det skall vara så mycket reklam i tidningen, vilket ibland blir störande och sänker helhetsintrycket av tidskriften i övrigt ganska intressanta inslag.  

Vänliga Hälsningar
Britt