beatesellberg

Beate Sellberg

Member | Last logged in at

Test av tidningen Femina

Har nu fått mitt första nummer av Femina och här är mina synpunkter/åsikter. Tycker först och främst att det är en ganska så innehållsrik tidning; vissa tidningar läser man igenom rätt snabbt för att de saknar substans; här fanns däremot mycket att läsa. Även om allt kanske inte intresserade mig...

MODE: alltid kul med mode, men saknar budgetalternativ i flera fall. Jag tycker personligen att 1500 kr är mycket för en blus...(bra med väskalternativen och olika prislägen, mer sådant. Typ spara och slösa.)

Vad somär intresant är ju sedan om kläderna går att få tag i. Har vid ett flertal tillfällen ringt efter kläder jkag sett i andra tidningar men ofta har de inte gått att få tag i för de levererades till affärerna för länge sedan. Skulle gärna vilja veta mer specifikt när de finns ute i handeln...meningslöst med mode/klädreportage däe man inte kan få tag i kläderna. OBS! Detta har jag inte kollat upp just när det gäller Femina och detta numret.

Inte för mycket fokus på vad som visas på Catwalken utan vad som finns för mig, här i Sverige och i vilka butiker.

SKÖNHET: Egentligen inget nytt. Artikeln Ett stärkande dopp könns ju som att den kom ett par månader för sent...

Skulle vilja ha lite mer vardagstips; hur man plockar ögonbrynen, reportage: är dyrare produkter bättre?, vad innehåller produkterna, skriv om rosacea som är en mycket vanlig hudsjukdom, lägg ihop skönhet, hälsa och friskvård och skriv för vanliga människor.

BÖCKER: Upplägget Ok, intressant om Margareta Strömstedt, men gillade inte Första hjälpen i bokhyllan. Hade hellre sett lite blandade boktips, både från läsarna och proffstyckare (bibliotekspersonal?), höstens boknyheter, antar att det kommer om Bokmässan?

Gärna författarporträtt av aktuella författare.

 

Sammantaget känner jag nog att tidningen inte vänder sig till just mig, känns som att jag inte lägger mitt fokus på det modet och de skönhetsprodukterna som tidningen gör. Tycker nog också att tidningen är ganska dyr med tanke på mänden reklam.

Lånar den gärna på biblioteket och kommer ev. att köpa något enstaka nummer men inte prenumerera.