Femina

Min mamma prenumererade på Femina under hela min uppväxt. Minns att hon testade recept, hittade inspiration till inredning och klädinköp samt följde en del råd och tips om skönhet. Jag minns också att hon sparade alla nummer. Trots det var det svårt att övertala henne till att donera några Femina till mig när jag var i den åldern att jag ville göra kollage med fina bilder på kläder och inredning.

För mig har Femina alltså länge varit förknippat med barndomsminnen. En tidning som jag har haft en positiv inställning till, men trots det aldrig läst som vuxen. I och med testläsningen nu så har jag funderat på varför jag aldrig köpt en Femina. Jag tror helt enkelt att det beror på att jag sett min mamma och hennes generation som målgrupp. Men jag inser nu att min mamma var i min ålder när hon blev prenumerant och att målgruppen snarare är 30 år och uppåt.

När jag läser tidningen som vuxen så slås jag av att strukturen är densamma som för. En blandning av mode, inredning, skönhet, recept, lästips samt några djupare reportage. Ett koncept som känns som att det funkar!

Jag gillade visserligen blandningen i modedelen, men förvånades lite över att den nio sidor långa inspirationsdelen inte innehöll några köptips eller information om vilka märken som visades. Delarna om jeans och vitt mode var desto utförligare. Jeans känns helt rätt i tiden med ett augustinummer. Vitt mode känns förvisso fräscht, men inför den annalkande hösten hade jag hellre sett en fördjupning kring höstens färger. Jag är medveten om att nästa nummer innehåller just det, men många av oss har som mest tid och lust att handla inför hösten under sommarledigheten.

Skönhetsdelen var helt ok. Jag använder själv inte solpuder, men själva upplägget med ett test av 12 olika varianter är toppen. Skulle gärna ha sett att Femina stack ut hakan lite och hade synpunkter på vilken som är bäst, mest prisvärd etc. Min favorit i skönhetsdelen var 'nymålat', som var en blandning av expertens tips kring nagelvård samt korta och koncisa tips om olika stilar.

Första hjälpen i bokhyllan var toppen! Ett roligt grepp att ge boktips som spänner över en rad områden. Tyckte överlag att bokdelen var trevlig.

Lika trevliga var många av recepten som definitivt kommer att provas.

Även om vissa tidningen på vissa punkter kunde vara vassare så gillade jag tidningen överlag och kommer med all säkerhet att testa den igen!

Helena